Rondreis Noord-Afrika

Stel hier je vragen over het Arabische gedeelte van Afrika.
Plaats reactie
RolfB
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 mar 2008 14:22
Locatie: Groningen

Rondreis Noord-Afrika

Bericht door RolfB »

Hallo!

Ik had een plannetje gemaakt om volgend zomer (2009, als ik mijn bachelor heb gehaald) een rondreis te maken door Noord-Afrika. Misschien een beetje vroeg, maar volgens mij moet je wel veel regelen. Ik vroeg me af of het rondreizen daar (eventueel alleen) mogelijk is. Ik zat een beetje te denken aan een route vanaf Libie richting Marokko en dan via Gibraltar weer terug naar de westerse wereld. Denken jullie dat dit mogelijk is in pak em beet 2 maanden? En zijn die grensovergangen een beetje doen? OV etc? Nou ik hoop wat te horen,

Rolf
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
Berichten: 11085
Lid geworden op: 05 okt 2006 11:04
Locatie: amersfoort

Bericht door bolletjeom »

ik neem aan dat je denkt door Algerije te gaan.
dan heb ik hier even een stukje tekst van het ministerie van buitenlandse zaken voor je
Reizen per auto of motor in de grensgebieden met Marokko, Mauritanië (inclusief West Sahara), Mali, Niger, Libië en Tunesië alsook op de Pisten in de Algerijnse Sahara wordt ontraden.

Voor het overige worden niet-essenti ële reizen ontraden. Indien u om noodzakelijke redenen naar Algerije reist, wordt u geadviseerd extra waakzaamheid te betrachten en het onderstaande reisadvies in acht te nemen.
Na een periode van betrekkelijke rust, is sinds november 2006 in Algerije een aantal bomaanslagen gepleegd, met name gericht op politie- en veiligheidsdiensten.
De meest recente aanslagen vonden plaats op 11 december 2007 in de bovenstad van Algiers, gericht tegen de gebouwen van de Hoge Raad en het Constitutionele Hof en het Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen (UNHCR) alsmede het VN Programma voor Ontwikkeling (UNDP), waarbij doden en gewonden zijn te betreuren. Onder de slachtoffers en vermisten bevinden zich geen Nederlanders.

In 2007 vonden eerdere bomaanslagen plaats onder meer in de stad Batna en in Algiers. U wordt geadviseerd extra waakzaam te zijn, plaatsen waar veel mensen komen te mijden en uw verplaatsingen binnen Algiers zo veel mogelijk te beperken.

Algemeen
Reizen naar Algerije voor niet-essentiële doeleinden worden ontraden. Mocht u toch besluiten toeristisch aantrekkelijke gebieden, zoals de streek van Tamanrasset/Djanet en directe omgeving in het zuiden te bezoeken, dan is het raadzaam deze reis per vliegtuig te maken en eveneens de reis te laten organiseren door gespecialiseerde en erkende reisagentschappen met lokale kennis en ervaring.

Essentiële bezoeken aan de grote steden (waaronder de hoofdstad Algiers en de steden Oran, Constantine, Annaba en Bejaia), die direct vanuit Europa of vanuit Algiers bereikbaar zijn, kunnen plaatsvinden.

Aangeraden wordt te verblijven in grote, goed beveiligde hotels (bijv. in Algiers: El Aurassi, Sofitel, El Djazair, Hilton en Sheraton, in Annaba: Le Seybousse en in Oran: Hotel Continental en Le Royal).
Verder verdient het aanbeveling met een lokaal goed ingevoerde contactpersoon overeen te komen dat deze zorg draagt voor adequaat vervoer. Indien dit niet mogelijk is, wordt geadviseerd om gebruik te maken van de taxi’s van de internationale hotels.

Aangeraden wordt om tussen de grote steden per vliegtuig te reizen. Reizen per auto in de vroege morgen en na zonsondergang wordt ontraden.

Voor alle reizen naar Algerije geldt dat u desgewenst de Nederlandse ambassade te Algiers in kunt lichten omtrent uw verblijf in Algerije.
Het adres van de ambassade is: 23, Chemin Cheikh Bachir El-Ibrahimi, El-Biar, Alger (Boà®te Postale 72, El-Biar 16030, Alger); tel.: 213-21-922828, 213-21-922935; e-mail: alg@minbuza.nl.




Onveilige gebieden
Reizen per auto of motor in de grensgebieden met Marokko, Mauritanië (inclusief West Sahara), Mali, Niger, Libië en Tunesië alsook op de Pisten in de Algerijnse Sahara wordt sterk ontraden, aangezien in deze gebieden terroristische/criminele groepen actief zijn.

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Internet: www.minbuza.nl
Mijn reiswebsite: bolletjeom.nl
Reisbegeleider in zuidelijk Afrika
RolfB
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 mar 2008 14:22
Locatie: Groningen

Bericht door RolfB »

Hmhm ja ik zie nu ook eenzelfde soort stukje bij Libie staan... Dat wordt lastig dus hehe..
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
Berichten: 11085
Lid geworden op: 05 okt 2006 11:04
Locatie: amersfoort

Bericht door bolletjeom »

las net in de nieuwste "Reizen" een stukje over reizen in Algerije
Dat het ministerie van buitenlandse zaken het wel afraad maar dan met name het noorden
Trektochten door de woestijn zijn mogelijk mits geboekt bij een locaal burotje en met gids.
Maar ja...zonder gids de woestijn in lijkt me soweiso niet handig.
kijk even in de boekhandel in de nieuwste reizen...stond ergens achterin.
Mijn reiswebsite: bolletjeom.nl
Reisbegeleider in zuidelijk Afrika
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten