Rondreizen Noord-Korea

Stel hier je overige vragen over Azië, die niet opgenomen zijn in de andere sub-forums van Azië. Denk hierbij aan: Japan, Myanmar, Filipijnen, Korea, Singapore en de Stannen in Midden Azië.
Gebruikersavatar
WizardOfOss
Reisexpert
Berichten: 1431
Lid geworden op: 09 dec 2008 22:49
Locatie: Drie keer raden...
Contacteer:

Bericht door WizardOfOss » 07 aug 2011 11:36

De Korean Friendship Association (een tamelijk eng clubje van westerse Noord-Korea sympathisanten) biedt twee Noord-Koreaanse boeken in PDF-formaat ter download aan:
  • Panorama of Korea (1999), 290 pagina's aan geschiedenis, de cultuur en politiek van het land, het hedendaagse Noord-Korea per regio, en talloze foto's. Uiteraard geschreven vanuit het Noord-Koreaanse perspectief, dus het waarheidsgehalte moet meer dan eens met een flinke korrel zout genomen worden...
  • Panmunjom, 35 pagina's over de grenspost met Zuid-Korea, aan de hand van vele tientallen foto's wordt uitgelegd hoe een en ander tot stand is gekomen. Uiteraard wederom vanuit het Noordelijke standpunt, en vooral de Amerikanen ("US imperialist aggressors") komen er niet best vanaf. Daarnaast komen o.a. ook de USS Pueblo, het "Axe Murder Incident", de Concrete Wall en de wens tot hereniging aan bod. Helaas zijn een groot deel van de onderschriften niet compleet.
Thaitanium
Reiziger
Berichten: 41
Lid geworden op: 30 mar 2011 19:25

Bericht door Thaitanium » 28 nov 2011 11:08

Heel gaaf, momenteel in Zuid-Korea dus dit is heel leuk om te lezen.. Bedankt!
Gebruikersavatar
WizardOfOss
Reisexpert
Berichten: 1431
Lid geworden op: 09 dec 2008 22:49
Locatie: Drie keer raden...
Contacteer:

Bericht door WizardOfOss » 30 nov 2011 16:17

Ik weet alleen niet of de Zuid-Koreanen het ook zo leuk zullen vinden...

Voor het geval je het een en ander ook vanuit een wat neutraler standpunt wilt lezen, zoek dan ook eens naar North of the Dmz: Essays on Daily Life in North Korea van Andrei Lankov.
Thaitanium
Reiziger
Berichten: 41
Lid geworden op: 30 mar 2011 19:25

Bericht door Thaitanium » 30 nov 2011 16:23

Bedankt voor de tip, ik zal deze opzoeken. Er zijn hier in de boekwinkels overigens aardig wat boeken te vinden over het dagelijks leven in Noord-Korea,maar deze heb ik nog niet gezien, dus thanks :)

En nee, de Zuid-Koreanen vinden het wat minder, hoewel ze ook wel pap lusten van wat ouderwetse propaganda:) Interessant om te zien, hoewel Noord-Korea natuurlijk wel een tikkeltje erger en verderfelijker is..

Bedankt
Niels248
Berichten: 12
Lid geworden op: 29 mar 2012 12:30

Bericht door Niels248 » 25 sep 2012 12:34

Beste reizigers,

Ik wil graag volgend jaar naar Noord-Korea gaan reizen. Het lijkt me een unieke ervaring om dat mee te maken. Vooral nu het land nog zo afgesloten is.

Alleen lees ik hier op deze site maar weinig over. Op de kaart staat het zelfs aangegeven als zuidkorea. Zuidkorea dan als korea gewoon.

Ik was benieuwd of iemand hier ervaring mee had met noord-korea? Kan je de reis zelf regelen, of ben je als snel geneigd om het door een reisorganisatie te laten plannen aangezien het nog al een gedoe is?

Ik hoor graag van jullie,
Gebruikersavatar
WizardOfOss
Reisexpert
Berichten: 1431
Lid geworden op: 09 dec 2008 22:49
Locatie: Drie keer raden...
Contacteer:

Bericht door WizardOfOss » 25 sep 2012 13:48

:W

Zover ik weet ben ik hier op ATG als enige in Noord-Korea geweest, drie keer inmiddels:
- in 2010 een internationale groepsreis van Koryo Tours
- in 2011 een maatwerkreis met 4 man, eveneens met Koryo Tours
- dit jaar weer een groepsreis, nu met Koning Aap

Ik kan een bezoek aan het land op zich alleen maar aanbevelen, mits je kan accepteren dat er een hele hoop mis in het land en dat je een hoop onzin verteld zal worden, maar dat je daar absoluut geen openlijke kritiek op mag leveren. Kritiek brengt niet jou in gevaar, maar wel de gidsen of andere Koreanen waarmee je te maken krijgt, zij zijn verantwoordelijk voor jouw gedrag.

Zelfstandig reizen is absoluut onmogelijk. Ook als je alleen gaat krijg je altijd twee gidsen en een chauffeur mee, zonder hen mag je het hotel niet verlaten. En zij bepalen ook wat je gaat zien, als je alleen of met een kleine groep reist kan je wel degelijk je wensen aangeven, maar aan het einde van de rit is hun wil toch wet. En voor die gidsen betaal je uiteraard ook, wat alleen reizen tot een extra prijzige grap maakt.

Elke reis zal uitgevoerd worden door de KITC, een organisatie van de Koreaanse overheid. Het is niet onmogelijk om direct door hun alles te laten regelen, maar communicatie zal toch lastig zijn. Na m'n reis vorig jaar hebben we nog een mail uit Pyongyang gekregen van een van de gidsen, of hij wellicht voor ons een volgende reis zou mogen samenstellen organiseren. Wij gevraagd naar de mogelijkheden (kort voor de dood van Kim Jong-Il, daarna is het land enige tijd hermetisch afgesloten geweest), maar nooit meer een reactie gehad.

Praktischer is het dan om het door een reisorganisatie te laten regelen, ik noemde al Koryo Tours (een in Beijing gevestigd Engels bedrijf en de onbetwiste specialist voor het land), maar ook in eigen land zijn er diverse organisaties zoals Noordkorea2go of VNC. Ze zitten allemaal vast aan wat KITC ze aanbiedt en de bijbehorende prijzen, maar het maakt de communicatie wel een stuk eenvoudiger.

Mocht je nog specifieke vragen hebben, laat maar horen!
Niels248
Berichten: 12
Lid geworden op: 29 mar 2012 12:30

Bericht door Niels248 » 25 sep 2012 14:23

Hey bedankt voor de reactie!!

Ik heb al veel gelezen en meerdere documentaires gezien, dus denk wel een beetje wat er te verwachten valt.

Ja ik heb inderdaad voor groepreizen uit nederland bekeken. Koningaap vond ik daarbij het meest uitgebreid en het voordeligst. Hoe was het u bevallen bij koningaap?

Ik heb eigenlijk nog een vraag over de arirang mass games. Ik heb geruchten gehoord dat deze misschien voor het laatst was dit jaar. Klopt dit of weet u misschien meer hier over?

Met vriendelijke groet,

Niels
ubiytsa
Reisexpert
Berichten: 752
Lid geworden op: 22 feb 2011 18:15
Locatie: Amsterdam

Bericht door ubiytsa » 25 sep 2012 19:08

@Wizzard
Ik ben wel benieuwd wat je kwijt was voor hoelang met zo'n georganiseerde reis,
Gebruikersavatar
WizardOfOss
Reisexpert
Berichten: 1431
Lid geworden op: 09 dec 2008 22:49
Locatie: Drie keer raden...
Contacteer:

Bericht door WizardOfOss » 25 sep 2012 20:40

@Niels, ik had bij Koning Aap een wat dubbel gevoel, alles was op zich prima geregeld (ik had alleen een landarangement, dus sloot me pas in Beijing bij de groep aan), daarover niks te klagen. Maar we hadden een reisbegeleidster die duidelijk graag totale controle hield over de reis. Voor andere landen zou dat prima zijn, maar in Noord-Korea heb je die controle per definitie niet, en dan gaat het m.i. eerder tegen je werken. Ik moet er echter wel bij zeggen dat zij een gelegenheidsreisbegeleidster voor een extra reis rond de 100e verjaardag van de president, dit was pas haar tweede bezoek aan het land, en dat was aan alles te merken. Tijdens de vakantiebeurs heb ik echter een van de reguliere reisbegeleiders voor het land gesproken, die wist duidelijk heel goed hoe het er aan toe ging, en zal vast ook heel anders te werk gaan.

Toch heb ik persoonlijk wel een voorkeur voor Koryo, domweg omdat ook maar enigszins in de buurt komt van hun ervaring met het land (voor de reisbegeleider van m'n eerste trip was het destijds z'n 88e bezoek aan het land...), en zij ook nauwere banden met de KITC dan wie ook. Als er nieuwe gebieden worden opengesteld voor toerisme zijn zij er als eerste, ze hebben vorig jaar ook voor het eerst in de historie een fietsvakantie naar het land gemaakt, en zijn ook regelmatig betrokken bij de organisatie van internationale evenementen in het land, bijvoorbeeld een frisbee-kampioenschap of een filmfestival. Daarnaast gebruiken zij voor de vluchten Air Koryo in plaats van het "veilige" Air China, goedkoper en veel leuker om mee te vliegen, al lijkt het er wel op dat de oude Ilyushins inmiddels steeds minder gebruikt worden. Helaas...

Wat betreft de mass games, volgens de officiële berichten komt daar inderdaad een einde aan, al zijn er nu nog wel een paar shows achteraan geplakt. Maar afgaand op de laatste informatie van Koryo is het na 29 september definitief over. Of er dan iets voor in de plaats komt? Naar goed Koreaans gebruik is dat nog een groot raadsel...
(maar aangezien ze momenteel hard bezig zijn buitenlandse valuta binnen te harken kan ik me niet voorstellen dat ze niet iets nieuws verzinnen)

@ubiytsa, dit voorjaar waren er wat mooie aanbiedingen waardoor ik nu ook wat goedkoper uit was, maar normaal gesproken moet je rekenen op ruwweg 200 tot 300 euro per dag. Dat is dan inclusief vlucht/trein vanuit Beijing, hotels, alle excursies en maaltijden. Je voornaamste bijkomende kosten zullen toegangskaartjes voor (optionele) shows zijn, soms aparte gerechten naast de reguliere maaltijd (bijvoorbeeld hondesoep, samgyetang of clam bbq), en verder souvenirs, drankjes aan de bar, en de fooi voor de gidsen. Of je moet het natuurlijk heel bont maken in het casino van het Yanggakdo Hotel...

Ik ben steeds een week geweest, dat is wat mij betreft precies mooi voor het land. Het is fysiek best zwaar, je maakt nu eenmaal erg lange, overvolle dagen in een land wat helemaal op is, eenmaal buiten je hotel moet je niet teveel comfort meer verwachten. Maar vooral ook mentaal is het behoorlijk uitputtend, je kan niks wat je verteld wordt voor waarheid aannemen, je zal echt je eigen waarheid moeten vormen. En dat zonder al te cynisch te worden...
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
Berichten: 11085
Lid geworden op: 05 okt 2006 11:04
Locatie: amersfoort

Bericht door bolletjeom » 11 nov 2012 09:29

zonder dat ik mijn werkgever wil promoten maar echt bedoeld om je informatie te geven.....

Yourway2go kan je helpen om een zelfstandige reis te organiseren. Zoals Wizz aangaf wel dus met een batterij begeleiding. Volgend jaar gaat een andere groepsreisorganisatie ook Noord-Korea aanbieden.
Yvonnetje
Reisexpert
Berichten: 509
Lid geworden op: 17 apr 2010 18:35
Locatie: Beijing / Peking
Contacteer:

Bericht door Yvonnetje » 11 nov 2012 12:46

Ik wil ook nog zo graag!! Zeker omdat ik nu zo dichtbij woon. Uitgelezen kans. Maar dat prijskaartje dat er aan hangt.. :{
Ninj
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 nov 2012 14:45

Bericht door Ninj » 29 nov 2012 14:49

Hi! Ikzelf wil ook in 2013 naar Noord Korea, het liefst in februari of maart. Ik kan alleen geen reisgenootje vinden in mijn directe omgeving, veel mensen haken af op de kosten of vinden te reis toch te bizar. Ik heb veel mooie, indrukwekkende verhalen gelezen over de tour en sta te popelen om er naar toe te gaan!
Gebruikersavatar
WizardOfOss
Reisexpert
Berichten: 1431
Lid geworden op: 09 dec 2008 22:49
Locatie: Drie keer raden...
Contacteer:

Bericht door WizardOfOss » 29 nov 2012 15:39

Bedenk wel dat het zeker in februari nog een stuk kouder zal zijn dan hier, en dat sommige dingen wellicht door sneeuw onbereikbaar zullen zijn.
Ninj
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 nov 2012 14:45

Bericht door Ninj » 29 nov 2012 18:30

Yes dat weet ik, dikke jassen en warme kleding moeten ook mee :)
Het mooie is dat er bijna geen toeristen zullen zijn, en ik denk ook aan prachtige luchten en stilte. In februari is er een tour van Koryo tijdens verjaardagsviering van de Geliefde Leider..

Ps; vanmiddag heb ik met veel plezier jouw reisverslagen gelezen over Noord Korea!
Gebruikersavatar
WizardOfOss
Reisexpert
Berichten: 1431
Lid geworden op: 09 dec 2008 22:49
Locatie: Drie keer raden...
Contacteer:

Bericht door WizardOfOss » 29 nov 2012 18:51

Dank je! Ik moet alleen nog wel een keer echt werk maken van een verslag en de foto's van m'n laatste twee trips :@

Maar ik dacht ik waarschuw je maar even, bij mijn trips steeds in april was het soms namelijk ook al knap koud, tegen het vriespunt. Maar het zal inderdaad wel rustig zijn, en dat is zeker prettig. Want ook al zijn er niet zo gek veel toeristen in het land, je komt ze wel steeds overal weer tegen. En als het even mee zit is ook de groep dan wat minder groot, toen wij er vorig jaar met een groepje van 4 in een rustige week waren reageerden mensen toch heel anders dan wanneer je de zoveelste groep van 20 man bent.
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten