in bikini over straat?

Stel hier je overige vragen over Azië, die niet opgenomen zijn in de andere sub-forums van Azië. Denk hierbij aan: Japan, Myanmar, Filipijnen, Korea, Singapore en de Stannen in Midden Azië.
Plaats reactie

kan je in een bikinitopje over straat in Azie?

Nee! dat kan thuis toch ook niet.
14
67%
Nee, maar in Europa kan dat best.
1
5%
Ja hoor, waarom niet?
0
Geen stemmen
Soms, in een badplaats of op een eiland
3
14%
Tuurlijk, Ik zie graag dames in bikinitopje
3
14%
 
Totaal aantal stemmen: 21
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
Berichten: 11085
Lid geworden op: 05 okt 2006 11:04
Locatie: amersfoort

Bericht door bolletjeom » 15 feb 2008 08:43

ik weet dat de meningen verschillen over hoe je je als vrouw het beste kunt kleden in azie.
over het algemeen zou bekend moeten zijn dat de locale bevolking het liefst de schouders en boven benen bedekt ziet.
Maar steeds meer en meer toeristen roepen dat ze best een zeer laag uit gesneden t-shirt of een topje aan kunnen want "dat zie ik iedereen doen"of "ik heb ook locale meisjes hier in zien lopen".

mijn mening:
omdat je het andere ziet doen wil nog niet zeggen dat jij het ook moet doen. en die locale meisjes die er zo bij lopen krijgen van hun medelanders uitzonderlijk weinig respect. Enneh....waar zie die die meisjes zo gekleed? in een kroeg waar westerse mannen komen?
en hebben die meisjes borsten die bijna uit hun topjes vallen?

Het valt me op dat de meeste mensen niet in staat zijn in te schatten wanneer het inderdaad niet zo'n ramp is en wanneer wel. Sta je op een thais eiland dan kan je best in een topje. Maar op het platteland in Laos of in een moslimdorp in Maleisie dan is het echt wel eventjes anders.
Om nog maar niet te spreken van de mensen die tempels binnen lopen met blote schouders. Ik vind het persoonlijk het makkelijkst om altijd met bedekte schouder rond te lopen, dan kan ik ook niet de fout in gaan.

Maar goed. ik stoor me er niet te veel aan maar wat ik nu toch in Bangkok zag!!!! :shock:
Daar vielen mijn ogen van uit mijn hoofd :shock:

op straat in een hotpants en een bikini topje!!!
en niet 1 meisje, wel 3!
kan dat tegenwoordig? kan dat in europa??
Erik
Site Admin
Berichten: 9946
Lid geworden op: 11 jul 2003 15:50

Bericht door Erik » 15 feb 2008 09:32

Moet je eens in Amsterdam rondlopen met dit weer, dan is het verschil tussen een rokje en een riem vaak lastig te onderscheiden :)

Ik heb er verder (in Amsterdam) geen problemen mee.

In Bangkok vond ik het nogal vreemd omdat er niet een duidelijke lijn werd getrokken, wat wel en niet mocht. Zo werd in bij het grand palace uit de rij gehaald omdat mijn broek tot aan mijn enkels en shirt met lange mouwen niet goed genoeg was. Ik moest dus een andere broek aan. Op het moment dat ik het pas hokje uitloop zie ik gewoon meiden met kortebroek / hempje?!

Ik dacht dat ik al redelijk goed gekleed was, maar waarom moest ik dan wel een broek aan en hoefde die meiden dat niet? Lijkt mij dat ze daar dan wel één duidelijke lijn in moeten trekken, waar wel en waar niet en daar ook op controleren.

Op het strand vind ik dat het moet kunnen mits het toeristisch is :) Je wil de lokale mannelijke bevolking toch niet te veel schokkeren :P
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
Berichten: 11085
Lid geworden op: 05 okt 2006 11:04
Locatie: amersfoort

Bericht door bolletjeom » 15 feb 2008 10:03

bij de grand palace viel me dat ook op. Heb het zelfs een tijdje staan bekijken. ik denk dat daar het probleem meer lag aan een tekort aan mensen om de stroom toeristen tegen te houden die niet netjes gekleed waren. Er stonden ook overal boordjes met wat wel en niet acceptabel was.
Heb daar toeristen echt uit hun dak zien gaan omdat ze het "belachelijk" vonden. Blijf dan thuis! als je geen respect kan opbrengen voor je gastland. Ik vond het heel genant om te zien.
Vond de oplossing daar heel netjes, dat je een blouse of broek kon lenen.

Moet zeggen dat ik het persoonlijk toch ook niet echt vind kunnen/smakelijk vind om mensen een europesche binnenstad in een bikini te zien lopen.


trouwens...was het even vergeten...maareh...er lag ook een dame topless in het zwembad. Daar waar thaise meneeren en mevrouwen moeten komen om schoon te maken en pasjes te controleren.
Vond ik ook niet kunnnen. Iemand anders zei; ja, maar we liggen hier tussen allemaal westerlingen en die thai zijn het ondertussen vast wel gewend.

Maar stel je eens voor dat het in een bepaalde cultuur heel normaal is om in je blote piemel over straat te gaan. wat zouden wij er dan vinden als die mensen als toerist bij ons zo over de Dam gaan wandelen?

(geef daar ook maar antwoord op..hihi :) )
Gebruikersavatar
Jenny
Reisexpert
Berichten: 6443
Lid geworden op: 30 jan 2007 18:56
Locatie: Utrecht

Bericht door Jenny » 15 feb 2008 11:27

Goed dat dit onderwerp weer eens een keer aangesneden wordt.... Ik vind het ook niet kunnen hoe sommige mensen erbij lopen! Met name mensen die in een topje met spaghettibandjes (en liefst een blote duik) denken een tempel te mogen bezoeken, gaan mijns inziens ver over de schreef.

Locals zijn misschien een beetje aan het bedrag van touristen gewend, maar dat wil niet zeggen dat ze dit zonder meer accepteren. Ookal zeggen ze er niks van! Ik heb heel regelmatig Indonesische vrienden van me horen klagen over het gedrag van bepaalde touristen. Ze durfden hen er echter niet op aan te spreken..... (En toen een vriend van me het eens probeerde, werd hij uitgelachen. Waarom mag dat niet, vind je het niet mooi?????)

Ik heb me afgelopen kerst ook best lopen ergeren aan mensen die in een hotpants en een klein bovenstukje door Cairo liepen te banjeren. En het was niet eens warm, nog geen 20 graden!

Naja, dat was mijn fustratie voor het moment :oops:


P.S. van die 'riemen' in A/dam ben ik overigens ook niet echt gecharmeerd, maar daar stoor ik me minder aan. 't Is ten slotte Nederland.
Tikva
Reisexpert
Berichten: 4874
Lid geworden op: 22 mar 2007 17:43
Contacteer:

Bericht door Tikva » 15 feb 2008 14:38

Ik ben bang dat de mensen die dit topic lezen toch niet de mensen zijn die eens op hun kleding aangesproken moeten worden.

Het is wel echt iets om je aan te ergeren. Ik heb echt heel vaak zoiets gehad "nu ga ik er wat van zeggen" maar ik doe het toch nooit. Hot pants en te kleine topjes met spaghetti bandjes zie je echt overal. Wat ik me altijd afvraag die mensen lopen ook met een LP zouden ze nou echt dat stukje over je netjes gedragen en kleding niet hebben gelezen??

Ik heb ook echt geen medelijden met van de grietjes die dan lopen te zeuren dat ze zo'n last hebben van de mannen in India. Of op ko-phagnan een meisje topless en in een string bikini.. ja dan moet het mannelijk personeel dus telkens toevallig iets schoonmaken/opruimen bij jou in de buurt. Eigen schuld..
Gebruikersavatar
Ron
Reisexpert
Berichten: 1120
Lid geworden op: 28 apr 2005 00:00
Locatie: cala d 'or, mallorca
Contacteer:

Bericht door Ron » 16 feb 2008 21:21

lezen mensen de lp ja zkers maar vast niet alles wat er instaat!!! spreek uit ervaring, lees zelf ook alleen wat me intereseerd.
hierdoor mis of wist ik soms ook wel eens iets niet maar goed daar kwam ik pas later achter toen ik de lp eens een x helemaal doorlas omdat me leesboeken uit waren of zo!!!

maar qua kleding vind ik altijd dat je er degelijk uit moet zien.
liep trouwens zelf in loas en combodia altijd in korte broek met een blouse aan.
shirley
Vakantieganger
Berichten: 16
Lid geworden op: 02 okt 2007 08:28
Locatie: eindhoven

Bericht door shirley » 26 feb 2008 10:19

Misschien een stomme vraag, maar ik ben nu dus mijn backpack in aan het pakken voor Thailand. We gaan voor 5,5 week en vertrekken 5 maart.

Nu vind ik het zelf niet gepast om bloot rond te lopen enzo, maar ik weet niet wat je dan wel en niet kan dragen bijvoorbeeld.

Ik heb 2 korte broeken, 2 driekwart broeken en 2 lange broeken.
Ik heb hempjes met spaghettibandjes (wel de buik bedekkend) (geen laag decollete). Voor erover een tuniek (wel doorzichtig maar de hele huid bedekkend, combi met hemd), t-shirtjes en hemdjes die de schouders wel bedekken. Ik heb ook 2 tshirtjes met lange mouwen meegenomen en 1 jurkje tot over de knie.

Kan dit? Of moet ik meer t-shirtjes meenemen? Ik draag altijd een hemd onder mijn t-shirt omdat ik dit lekkerder vind zitten, dus daarom ook meer hemdjes meegenomen. Ik zou nooit een tempel ingaan met blote schouders, vind ik niet netjes. Ik heb ook een sarong in mijn dagrugzak zitten, voor extra bekleding enzo..

Ik heb teva sandalen, kan dit? Of moet ik toch gympen of zo aandoen in een tempel?

Thanks..
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
Berichten: 11085
Lid geworden op: 05 okt 2006 11:04
Locatie: amersfoort

Bericht door bolletjeom » 26 feb 2008 10:32

Hi Shirley

In tempels moet je je schoenen uit trekken dus dat is geen enkel probleem.
op heel veel plekken trek je je schoenen uit voordat je naar binnenstapt. Als er een stapel schoenen ligt is het de bedoeling dat jij ze ook uittrekt. 8) Bij gewone stadswandelingetjes zal je al snel ontdekken dat het veel handiger is om slippers te dragen omdat je continue in en uitstapt als je winkeltjes in wilt enzo.

Eigenlijk mag alles onder de knie wel bloot, behalve in tempels. dan moet je even een Sarong omslaan.
Een kortere broek kan wel...vind ik....mits het niet een strakke hotpants is waar je billen onderuit piepen..

spaghettibandjes zijn de meningen over verdeeld. In hele toeristische gebieden zijn ze er wel aan gewend maar echt buiten de toeristen stroom in kleine dorpjes is dit toch echt wel bloot.
Dat je buik bedekt is =goed
Let ook een beetje op of je tieten er uit vallen ( klinkt een beetje grof, sorry)
Wat wij een europa een mooi decolete vinden, dus waar je een beetje rondingen van borsten ziet voordat het verdwijnt in een kledingstuk is toch eigenlijk wel heel pornografisch in azie 8)

Doorschijnenden tuniek met een topje is geen probleem. de Thaise vrouwen dragen ook wel doorschijnende dingetjes.
Tuniekjes en blousjes zijn vaak lekkerder dan t-shirts om te dragen. Het is wat luchtiger, er komt wat wind onder en als het de armen bedekt is het helemaal ideaal.
en dat laatste is niet om fatsoen maar bescherming tegen de zon.
Hoewel je misschien poepiebruin thuis wil komen krijg je het ook heel erg warm van zon op je huid.
Je hoort mensen in Azie wel klagen over de hitte en mijn advies is dan "trek eens wat aan" :lol:
Dat klinkt wat tegenstrijdig maar je hebt het een stuk minder heet als je huid niet wegbrand in de zon!

Ik denk dat het wel goedkomt met de kleding die je meeneemt.
veel plezier op reis!
shirley
Vakantieganger
Berichten: 16
Lid geworden op: 02 okt 2007 08:28
Locatie: eindhoven

Bericht door shirley » 26 feb 2008 13:46

Bedankt voor je snelle reactie..
Ik zal me dus maar niet teveel zorgen gaan maken en vooral gaan beginnen met aftellen..

Joehoe nog iets meer dan een week.

Pff een planning maken is ook wel erg moeilijk trouwens.. we komen er niet helemaal uit, bang dat we teveel doen enzo of teveel willen zien. Geen idee ook wat je in die tijd kan zien allemaal.

Groetjes 8)
Gebruikersavatar
Jenny
Reisexpert
Berichten: 6443
Lid geworden op: 30 jan 2007 18:56
Locatie: Utrecht

Bericht door Jenny » 26 feb 2008 13:50

Maak je niet te druk om de planning, dat komt vanzelf goed! Je merkt onderweg snel genoeg of je het ergens leuk genoeg vindt om een extra dagje te blijven, of dat je zo snel mogelijk weer wegtrekt. Dat is juist het leukste van (zelfstandig) reizen :P

Goede reis!
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten